Kerst

Wanneer je rond de kerstdagen en/of nieuwjaar naar Madrid gaat, zal dit iets anders zijn dan dat je misschien gewend bent. Sneeuw zal je er hoogstwaarschijnlijk niet vinden, oliebollen ook niet. Wel zal er op sommige dagen een lekker zonnetje schijnen en is er wel een heel gezellig sfeertje!

Kerstsfeertje

Als je in Madrid bent tijdens de feestdagen, zal je omringd worden door lichtjes! Gebouwen worden prachtig versierd, pleinen geven licht en je zult enorme verlichte kerstbomen tegenkomen. Op het plein Puerta del Sol zal je de grootste kerstboom tegenkomen. Dit is een metalen boom die helemaal versierd is met lichtjes.

Zonnetje of sneeuw?

We kunnen je alvast verklappen dat je in de winter in Madrid weinig kans hebt op sneeuw. Helaas is er in december en januari ook niet erg veel zon, zoals bijvoorbeeld in de stad Valencia tijdens deze maanden. De gemiddelde temperatuur is tussen 3 en 10 graden Celsius in december en januari. De gevoelstemperatuur kan op sommige dagen een stuk lager zijn! Vergeet dus niet je dikke jas en een sjaal mee te nemen! Wil je eigenlijk wel de sneeuw opzoeken in Madrid? Sommige barretjes hebben een sneeuwmachine om het echte wintergevoel na te bootsen. Tip, op het plein Plaza de Jacinto Benavente kun je in ieder geval de sneeuwvlokjes zien vallen!

Kerstmarktjes

Op het prachtig versierde Plaza Mayor kun je de grootste kerstmarkt van Madrid vinden. Er worden hier voornamelijk kerstdecoraties, lichtjes, sieraden, cadeautjes etc. verkocht. Bij sommige kraampjes kun je ook wat te eten kopen! Ook worden er hier en bij andere kerstmarktjes ook veel gekke dingen verkocht, zoals kostuums en fel gekleurde pruiken. Op 28 december viert Madrid namelijk ‘El Día de los Santos Inocentes’. Dit is simpel gezegd een soort grapjesdag waarbij zo gek mogelijk verkleed mag worden! Eigenlijk kun je op bijna elke ‘plaza’ wel een kerstmarkt vinden!

Tips!

• Houd er rekening mee dat, indien je gedurende de kerst Madrid bezoekt, veel restaurants en bars gesloten kunnen zijn.

Comments are closed.