Gastronomische markten

Spanje loopt voorop op het gastronomisch genieten. Alleen al in Madrid vind je ontzettend veel marktjes om lekker een hapje bij te eten. De een nog uitgebreider dan de ander. Een ding is zeker, je gaat ontzettend genieten!

Mercado de San Miguel

Een van de bekendste markten van Madrid is de Mercado de San Miguel. Deze markt vind je naast het Plaza Mayor. Het is een opvallende verschijning door de combinatie van de materialen glas, hout en staal. In deze overdekte markthal staan 33 kraampjes met verse producten (vis, fruit, groenten), maar ook met delicatessen en tapas. Er staan tafels waar je gezellig kan zitten met vrienden en je hapjes. Houd er rekening mee dat het hier in de weekenden en ’s avonds erg druk kan zijn.

SanMiguelMadrid

Locatie
Plaza de San Miguel (zonder nummer)
28005 Madrid
Website

Openingstijden
Zo t/m wo van 10:00 – 00:00
Do t/m za van 10:00 – 02:00

Mercado San Anton

In de gezellige wijk Chueca vind je de Mercado San Anton. Deze markt bestaat uit drie verdiepingen. Op de eerste verdieping vind je een traditionele markt, met mooie kraampjes en verse producten. Van de tweede verdieping worden wij heel enthousiast. Hier zijn een aantal kraampjes gevestigd waar hapjes vers voor jou worden bereid. Lastig om te kiezen! Er is onder andere een sushi hoek, een tapas kraampje, hamburgers en Grieks. Leuk is het fijne dakterras! Lekker loungen met een drankje tussen de locals… Aan het dakterras is ook nog een restaurant verbonden. Enjoy!

Locatie
Calle Augusto Figueroa 24
28004 Madrid

Openingstijden
Verdieping 1 (markt) → Ma t/m za van 10:00 – 22:00, zo van 10:00 – 15:00
Verdieping 2 (hapjes/drankjes) → Ma t/m zo van 11:00 – 00:00
Verdieping 3 (terras & restaurant) → Zo t/m do van 10:00 – 00:00, vrij & za van 10:00 – 01:30

Mercado de San Ildefonso

Ook in het bruisende Chueca vind je de Mercado de San Ildefonso. Waar het bij San Anton wat ruimer is opgezet, is de San Ildefonso markt iets kleiner en knusser. In deze markt is met het streetfood concept gewerkt, oftewel het eten zoals je op straatmarktjes en op de straten van New York vindt. De markt is verdeeld in verschillende verdiepingen en delen. Je kan er terecht voor overheerlijke kroketjes, hammetjes, taco’s, hamburgers, crêpes en nog veel meer. Gastronomisch genieten! Fijn om te weten, is dat deze markt 365 dagen per jaar open is.

SanIldefonsoMadrid

Locatie
Calle Fuencarral 57
28004 Madrid
Website

Openingstijden
Zo t/m wo van 12:00 – 00:00
Do t/m za van 12:00 – 01:00

Gourmet Experience

El Corte Inglés is het grootste warenhuis van Spanje, te vergelijken met de Nederlandse Bijenkorf. Je vindt er van alles! Misschien wel het meest interessante van de El Corte Inglés in Madrid is dat de locatie op Plaza Callao ook een gastronomisch markthal heeft! Op de negende verdieping kan je producten kopen en smullen van de “gourmet” producten, oftewel de luxe, kwalitatief goede producten. Bij de food court kan je eten bij verschillende kraampjes van bekende (en minder bekende) restaurants uit Madrid, zoals Harina (broodjes, sandwiches, gebak en koffie), Hamburguesa Nostra (verschillende hamburgers) en StreetXO (streefood, concept van David Muñoz, chef met twee Michelinsterren). Ook voor liefhebbers van pizza, Mexicaans eten, Japans, tapas en ijsjes is de Gourmet Experience een food walhalla!

GourmetMadrid

Locatie
Plaza de Callao 2
28013 Madrid

Tips

Ben jij een echte foodie? Dan ben je in Madrid op de juiste plek. Behalve gastronomische markthallen zijn er ook veel streetfood (truck) festivals! Voorbeelden zijn MadrEAT en het Mat Mad Festival!

Comments are closed.