Bus

Eén van de meest gebruikte vormen van openbaar vervoer in Madrid is de bus. Op deze pagina vind je handige informatie over bussen, prijzen en vind je een praktische plattegrond. Ook kan je op deze pagina vinden hoe je met de bus naar plaatsen rondom Madrid kan komen.

Bussen

De bussen in Madrid zijn blauw en zijn van het bedrijf EMT, wat staat voor Empresa Municipal de Transporte (voorheen waren deze bussen rood). Het grote voordeel van de bussen in Madrid is dat ze grotendeels op busbanen rijden waardoor je met de bus sneller door de stad reist dan met een auto. De meeste bussen rijden van 06:00 tot 23:30 maar er zijn ook nachtbussen. De nachtbussen reiden van 23:30 tot 05:00 en je betaald hiervoor dezelfde prijs als overdag.

Bus

Prijzen

Losse ritten
Denk jij maar enkele keren de bus te gebruiken? Dan is een los kaartje voor jou het voordeligst. Deze kaartjes kosten €1,50 en zijn 1 uur geldig. Je kan deze kaartjes alleen in de bussen zelf kopen.

10 rittenkaart
Denk je in Madrid meer dan 8 keer gebruik te gaan maken van de bus of metro? Dan kan je met een 10 rittenkaart geld besparen. Deze kosten €12,20 en kan je gebruiken in de bus en de metro. Je kan 10 rittenkaarten met meerdere mensen gebruiken, waardoor het voor groepen bijna altijd goedkoper is om 10 rittenkaarten te gebruiken. Deze kaarten kan je kopen bij busstations, tabakswinkeltjes en de meeste kiosken.

Tourist ticket
Als jij héél véél gebruik gaat maken van de bus en de metro dan is een “tourist ticket” een erg slimme keuze. Met dit abonnement kan je namelijk onbeperkt reizen met alle bussen en Metro’s in Madrid. Er zijn 2 verschillende abonnementen:
– Zone A: dit abonnement kost €8,40 voor een dag of €35,40 voor een hele week. Met dit abonnement kan je overal in en om het centrum van Madrid komen.
– Zone T: dit abonnement kost €17,00 voor een dag en €70,80 voor een week. met dit abonnement kan je overal in Madrid komen, inclusief het vliegveld.
Reis je met kinderen die jonger dan 11 zijn? Voor kinderen onder 11 jaar krijg je 50% korting op “tourist tickets”. Deze abonnementen kan je kopen bij de busterminals, tabakswinkeltjes en bij de meeste kiosken.

Klik hier voor meer informatie over ticketprijzen.

Plattegrond

Special voor reizigers heeft EMT een plattegrond gemaakt met alle toeristische plekken in Madrid en hoe je hier met de bus kan komen. Klik hier om deze plattegrond te bekijken.

Buiten Madrid

Wil jij met de bus naar een plaatsje of natuurgebied buiten Madrid. Met de bussen van “Alsa” kan je bijna overal in Spanje komen. Op de hun website kan je online tickets bestellen. Als je liever ter plaatste tickets koopt dan kan dit in Madrid op zeven verschillende locaties, waaronder de opstapplaatsen voor deze bussen.

Tips:

– Als jij bij de bushalte staat en je de bus komt eraan, steek dan je hand op om de buschauffeur te laten weten dat je in wilt stappen.
– Alle bussen zijn uitgerust met een systeem waarmee je gemakkelijk met je rolstoel de bus kan betreden.

Comments are closed.