Real Madrid

Madrid is een van de succesvolste voetbalsteden ter wereld. Er zijn twee grote clubs die op nationaal en internationaal niveau hoog meedraaien en vele prijzen hebben gewonnen. Met 10 Champions League overwinningen, 32 landstitels en namen als Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos is Real Madrid een van de bekendste en populairste voetbalclub aller tijden.

Tip! Real Madrid Stadion Tour

Heb je altijd al willen weten waar Cristiano Ronaldo zich omkleedt of misschien waar trainer Benítez de persconferenties geeft? Dit kan allemaal tijdens de stadiontour in het Bernabéu. De tour gaat onder andere langs de kleedkamer, fysio kamer, de perskamer en de spelerstunnel. Wat erg leuk is, is dat je bij de tour ook naar het Real Madrid museum kan en de geschiedenis, prijzen, voetbalschoenen etc. terug kan vinden. Nóg fijner is dat je de wachtrij mag skippen! Bestel hieronder alvast je ticket.

Prijs
€ 19,00 (volwassenen vanaf 14 jaar)
€ 13,00 (kinderen van 5 tot en met 14 jaar)

Openingstijden
10:00 – 19:30 (ma t/m za tot 15 september)
10:00 – 18:30 (zon- en feestdagen)
Let op: op wedstrijddagen kan de tour alleen gedaan worden tot 5 uur voor aanvang van de wedstrijd.

Geschiedenis Real Madrid

In 1902 werd ‘Madrid Club de Fútbol’ officieel opgericht. Twee jaar eerder besloot Julián Palacios dat Madrid een voetbalclub moest hebben, nadat de sport de wereld begon te veroveren. De concrete plannen kwamen van Juan Padrós en hij werd ook de eerste president van de club. Al snel kreeg de club veel fans. Pas in 1920 ontving het de titel ¬¬¬‘Real’, wat koninklijk betekent. In de jaren daarna maakte de club veel reisjes naar het buitenland en hierdoor kreeg de club ook veel internationale fans. In de jaren veertig ontstond de rivaliteit tussen Madrid en Barcelona. In de halve finale van de bekercompetitie won Barcelona met 3-1. De return werd echter door Madrid gewonnen met 11-1. In de jaren daarna groeide en groeide de rivaliteit.

In ’43 werd Santiago Bernabeú de president van de club. Later zou het stadion naar hem vernoemd worden. De jaren vijftig waren erg succesvol. Een van de beste spelers was Alfredo di Stéfano, wie later een clubicoon werd. In de jaren daarna bleef Real Madrid erg succesvol en won de club veel prijzen. Er werden spelers opgeleid en gekocht die erg belangrijk werden, zoals Raúl en Figo. Later kwamen de grote spelers Zidane, Ronaldo en Beckham. Onder trainer José Mourinho werd de duurste transfer in de geschiedenis gedaan. Cristiano Ronaldo werd naar de club gehaald. In 2014 werd Real Madrid de eerste club ter wereld die voor de tiende keer de Champions League won.

Tenue

De Madrilenen staan ook wel bekend als ‘Los Blancos’, wat refereert naar het witte tenue. Dit is het thuistenue. Het uittenue verandert elk seizoen. In het seizoen 2014/2015 is het uittenue donkerroze. Enkele spelers hebben een rugnummer waar zij aan te herkennen zijn. Zo speelt Cristiano Ronaldo altijd met het nummer 7 en is Sergio Ramos al seizoenenlang te herkennen aan het rugnummer 4.

Stadion

Real Madrid is al een paar keer van stadion veranderd. Sinds 1954 speelt de club in het Estadio Santiago Bernabeú. Er kunnen ruim 80.000 supporters in. Het stadion bevindt zich net buiten het centrum, maar is prima te bereiken met het openbaar vervoer. In februari 2014 werd aangekondigd dat het stadion verbouwd zal worden. Het nieuwe stadion wordt een futuristisch gebouw waar ook winkels en restaurantjes in komen.

Adres
Avenida. de Concha Espina 1
28036 Madrid

Het stadion is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Wil je precies weten hoe je bij het stadion komt? Vul dan je vertrekplaats hier in en je route wordt bepaald.

Tickets

Kaarten voor een voetbalwedstrijd kunnen worden gekocht via de website van Real Madrid. Hiervoor dien je wel een creditcard te hebben. Wanneer je al in Madrid bent, kun je er ook voor kiezen om een kaartje te kopen aan de kassa bij het stadion. Dit kan meestal een week voorafgaand aan de wedstrijd.

Wedstrijdschema 2016/2017

Onderstaand vind je het wedstrijdschema voor La Liga (Primera División) van de thuiswedstrijden van Real Madrid. Let op, voor sommige wedstrijden is nog geen specifieke datum vastgesteld! Dit wordt een aantal weken van tevoren vastgesteld, maar nu heb je een idee in welk weekend welke wedstrijd plaatsvindt.
 

Datum Wedstrijd
27/28 augustus Real Madrid – Celta
10/11 september Real Madrid – Osasuna
20/21/22 september Real Madrid – Villarreal
1/2 oktober Real Madrid – Eibar
22/23 oktober Real Madrid – Athletic
5/6 november Real Madrid – Leganés
26/27 november Real Madrid – Sporting
10/11 december Real Madrid – Deportivo
7/8 januari Real Madrid – Granada
21/22 januari Real Madrid – Málaga
28/29 januari Real Madrid – Real Sociedad
18/19 februari Real Madrid – Espanyol
28/1/2 maart Real Madrid – Las Palmas
11/12 maart Real Madrid – Betis
1/2 april Real Madrid – Alavés
8/9 april Real Madrid – Atlético de Madrid
22/23 april Real Madrid – FC Barcelona
29/30 april Real Madrid – FC Valencia
13/14 mei Real Madrid – Sevilla

 

Comments are closed.