Atletico Madrid

Bijna geen stad ter wereld heeft twee voetbalclubs die nationaal en internationaal ontzettend succesvol zijn en een enorme fanbase hebben. Madrid is wel zo’n stad. ‘Atleti’ is een club die de laatste jaren erg goed meedraait en in het afgelopen seizoen zelfs landskampioen is geworden. Met een paar nieuwe aankopen belooft het een mooi seizoen te worden voor Atletico Madrid.

Stukje geschiedenis

In 1903 werd Atletico Madrid opgericht door drie studenten uit het Baskenland. De club ontstond namelijk als dochterclub van een Baskische club. Pas zeventien jaar later werd de club onafhankelijk. De eerste wedstrijd werd gespeeld op een leeg veldje achter het bekende Retiro park. In de eerste jaren schommelde de club tussen de eerste en tweede divisie. De jaren zeventig waren heel succesvol. Er werden veel prijzen gewonnen. Sindsdien speelt de club ook in het huidige stadion, het Estadio Vicente Calderón. 1996 was een succesvol jaar voor de club. Het was namelijk de eerste keer dat ze ‘de dubbel’ wonnen, wat het landskampioenschap en de bekercompetitie inhoudt. In 2011 werd de Argentijn Diego Simeone trainer van de club. Onder hem werden er weer veel prijzen gewonnen, zoals het landskampioenschap na ruim achttien jaar.

Tenue

Atletico Madrid speelt al enige tijd in dezelfde kleuren, namelijk rood, wit en blauw. Ze dragen een rood-wit gestreept shirt, een blauwe broek en rode sokken. In Spanje bestonden vroeger matrassen met een rood-witgestreepte hoes. Het Spaanse woord voor matras is ‘colchón’. Hier stamt de bijnaam van de club vanaf, namelijk ‘Los Colchoneros’. Het uit tenue wisselt per seizoen. Dit jaar dragen de Madrilenen bij de uitwedstrijden een grijs tenue met wat rode, witte en blauwe accenten.

Stadion

De Madrilenen voetballen in het Estadio Vicente Calderón. Er kunnen zo’n 55.000 supporters in. Het stadion is niet erg goed bereikbaar. Het ligt buiten de stad aan een drukke snelweg. Dit is een van de redenen dat er een aantal jaar terug besloten is om een nieuw stadion te bouwen met een grotere capaciteit. Het is de bedoeling dat het nieuwe stadion een architectonisch pareltje wordt waar toeristen graag heen willen.

Adres
Estadio Vicente Calderón
Paseo de la Virgen del Puerto 67
28005 Madrid

Er rijdt wel openbaar vervoer naar het stadion. Hier kun je berekenen hoe je precies vanaf jouw vertrekplaats bij het stadion komt.

Tours Atletico Madrid

Wil je graag het stadion van binnen zien en bekijken waar de sterspelers van Atletico Madrid zich voorbereiden voor de wedstrijd? Dat kan tijdens de Engelse of Spaanse rondleidingen (met gids). Daarnaast kan je ook naar het museum. Hiervoor dien je apart een kaartje te kopen.

Prijs
Rondleiding door het stadion
€ 10,00 (ouder dan 12 jaar)
€ 5,00 (jonger dan 12 jaar)

Museum
€ 6,00 (ouder dan 12 jaar)
€ 3,00 (jonger dan 12 jaar)

Openingstijden
Rondleiding door het stadion
15 september t/m 25 juni
Di t/m vrij om 13:00 en 17:30
Za, zon en feestdagen om 12:00, 13:00, 16:30 en 17:30

26 juni t/m 14 september
Di t/m zon om 12:00, 13:00, 16:30 en 17:30

Museum
15 september t/m 25 juni
Wordt nog bekend gemaakt

26 juni t/m 14 september
Ma t/m zo van 11:00 – 19:00

Tickets

Om de echte Atleti experience te ervaren, kun je een wedstrijd bezoeken. Kaarten variëren tussen de € 20,00 en € 100,00. De ticketprijs is afhankelijk van de tegenstander en de plaats in het stadion.

Tickets kunnen worden gekocht op de websites van Atletico Madrid, de Spaanse Ticketmaster en Entradas. Let er wel op dat je meestal een creditcard nodig hebt om via de Spaanse websites te kunnen bestellen. Verder kun je per telefoon tickets bestellen. Hiervoor bel je naar +34 902 530 500. Tot slot kunnen tickets ook aan de kassa bij het Vincente Calderon stadion worden gehaald. Dit kan meestal een week voorafgaand aan de wedstrijd.

Onderstaand kun je de thuiswedstrijden van Atletico Madrid zien voor het seizoen 2016/2017. Per wedstrijd staan er twee of drie data aangegeven. Dit komt omdat er kort van tevoren een officiële speeldatum wordt gegeven, maar dat je wel alvast weet in welk weekend een wedstrijd gaat plaatsvinden.
 

Datum Wedstrijd
21 augustus Atlético de Madrid – Alavés
17/18 september Atlético de Madrid – Sporting de Gijón
24/25 september Atlético de Madrid – Deportivo
15/16 oktober Atlético de Madrid – Granada CF
29/30 oktober Atlético de Madrid – Málaga
19/20 november Atlético de Madrid – Real Madrid
3/4 december Atlético de Madrid – Espanyol
17/18 december Atlético de Madrid – UD Las Palmas
14/15 januari Atlético de Madrid – Betis
4/5 februari Atlético de Madrid – Leganés
11/12 februari Atlético de Madrid – Celta
25/26 februari Atlético de Madrid – FC Barcelona
4/5 maart Atlético de Madrid – FC Valencia
18/19 maart Atlético de Madrid – Sevilla
4/5/6 april Atlético de Madrid – Real Sociedad
15/16 april Atlético de Madrid – Osasuna
25/26/27 april Atlético de Madrid – Villarreal CF
6/7 mei Atlético de Madrid – SD Eibar
20/21 mei Atlético de Madrid – Athletic Club

 

Tips

– Om er zeker van te zijn dat je een kaartje voor het museum en/of de begeleidende tour in het stadion hebt, kan er een reservering worden gemaakt. Daarvoor kun je mailen naar museo@clubatleticodemadrid.com met daarin je naam, emailadres, telefoonnummer, het aantal volwassenen, het aantal kinderen (van 4 tot en met 11 jaar) en de datum en de tijd waarop je graag de tour zou willen doen.

Comments are closed.